'Something Green' in de auto

Something Green in de auto

Onlangs mochten Lore en ik een tripje naar Zweden maken. We werden uitgenodigd door ons favoriete Noors autostoelenmerk BeSafe om kennis te maken met hun allernieuwste autostoelmodel: de 'Stretch (B)' autostoel. Benieuwd waarom we deze stoel met heel veel plezier aan ons aanbod toevoegen? Lees dan zeker verder. 

SCANDINAVISCH INZICHT 

Dat ons tripje naar Scandinavië ging was geen groot toeval, daar zijn ze namelijk al jarenlang pioniers in het ontwerpen van autostoelen. We gaan even terug naar 1960: wanneer hier in België de kleinste kinderen nog in de wieg los op de achterbank vervoerd worden, ontwikkelt BeSafe zijn allereerste autostoel. In 1989 brengen ze zelfs al een eerste autostoel op de markt die je tegen de rijrichting in moet installeren op de achterbank van je auto. Hier kregen ze heel wat commentaar op en ze werden er zelfs mee uitgelachen. Maar zo gek waren die Scandinaven nog niet...  

5 KEER VEILIGER

De allerkleinsten vervoeren we in België standaard tegen de rijrichting tot ongeveer 12 à 15 maanden. Dan wordt de overstap gemaakt naar de volgende autostoel, en die wordt al snel met de rijrichting mee geïnstalleerd. Laat je hier vooral niet te snel toe verleiden. Hoe langer je kind tegen de rijrichting meerijdt, hoe veiliger. We geven een woordje uitleg:

We gaan uit van een frontale botsing, dat zijn de ongelukken die het vaakst gebeuren en die doorgaans de meest zware gevolgen hebben. Zit het kind in een autostoel tegen de rijrichting in, dan vliegt het hoofdje eerst in de gewatteerde hoofdsteun, ruggensteun en zijwanden van de autostoel. De autostoel fungeert dan als een soort schild dat de impact grotendeels opvangt én de impact van de beweging gelijkmatig verdeelt over het hele lichaam. De belasting is dus niet geconcentreerd op de nek en de schouders. De nek en schouders zullen wel het grootste deel van de schok moeten opvangen wanneer je kind met de rijrichting mee reist. 

Tegen de rijrichting in is de belasting op de nek en schouders maar liefst 5 x kleiner dan met de rijrichting mee. Vandaar: 5 x veiliger! 

Eerst zien, dan geloven? Geen probleem! Dat kan hier.

BESAFE STRETCH 

Tot de leeftijd van vier jaar had BeSafe al een mooi aanbod van autostoelen tegen de rijrichting, maar dat was nog niet voldoende voor hen. Daarom brengen ze nu een autostoel op de markt die je maar liefst tot 7 jaar tegen de rijrichting kan gebruiken. 

De BeSafe Stretch B autostoel werd ontwikkeld om kinderen nog langer tegen de rijrichting in te vervoeren, en dit al vanaf de geboorte. Want kinderen tegen de rijrichting vervoeren is tot wel 5 keer veiliger. Ja, ik blijf het herhalen! ;-) 5 keer! 

Deze autostoel biedt zeer veel beenruimte - tot wel 26cm - waardoor kindjes vanaf de geboorte (40 cm) tot en met +/- 7 jaar (125 cm) tegen de rijrichting vervoerd kunnen worden. Genoeg plaats dus om met die benen te blijven trappelen. 

Wat de Stretch B ook uniek en extra veilig maakt is zijn Exo frame constructie. Exo-watte?! Het Exo frame is het frame dat rond de kuip van de autostoel zit. De stevige zitkuip vervoert tijdens een botsing de energie van het kind naar het Exo frame en houdt het kind zo veilig in dezelfde zitpositie gedurende de impact van het ongeval. Zo krijgt het kinderlichaam nog minder impact te verwerken tijdens een ongeval. 

DUURZAME AUTOSTOEL 

Je begint wel al door te hebben waarom we de Stretch autostoel aan het Something Green aanbod toevoegen. De Stretch is veiliger én je kan hem gebruiken van de geboorte tot 7 jaar. Dat op zich maakt ons al fan maar er is meer... 

BeSafe voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid van onze kinderen maar wil ook een steentje bijdragen aan een groene en veilige toekomst voor alle kinderen. Daarom maken ze bij de ontwikkeling van de Stretch gebruik van duurzame materialen zoals aluminium. Ook wordt het meer kwetsbare EPS vervangen door stevig EPP. Daardoor wordt de gemiddelde levensduur van de autostoel verlengd van 10 jaar naar 15 jaar.

Daarnaast is BeSafe erin geslaagd om de Stretch autostoel modulair op te bouwen, wat het wisselen van onderdelen én het recyclen een stuk makkelijker maakt. Een onderdeel versleten of defect? Geen probleem, het kan nu vervangen worden. Is de autostoel aan het einde van zijn leven, dan kan die gemakkelijk recycled worden tot nieuwe grondstoffen. 

Ben jij net als wij ook helemaal verkocht aan de Strech en heb je interesse om te huren? Dan kan je hier alle info vinden:

Nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje via de chatbox! 

Liefs, 

Marie