Something Green: ‘What’s in it for me?

Something Green: ‘What’s in it for me?

In onze blogs zullen klanten, experts, leveranciers en wijzelf (Lore & Marie) aan het woord komen. Marie, medeoprichter van Something Green, is net dertig en in verwachting van een eerste kindje. Ze vertelt wat Something Green voor haar en andere jonge ouders kan betekenen.

2023 wordt zonder twijfel een bijzonder jaar voor mij: in verwachting van een zoon en net ‘bevallen’ van een zaak. Die zaak zal ik in co-ouderschap opvoeden met Lore, en die zoon (in vol ouderschap ;-)) met mijn lief Xander. Ik kan me voor beide projecten geen betere copiloot wensen. Toch komen er bij zwanger zijn en een zaak opstarten nog veel vragen, ondanks die goeie copiloten.

Op enkele van die vragen tijdens de zwangerschap proberen Lore en ik nu een antwoord te bieden. Want wanneer je een kindje verwacht (of het nu een eerste, tweede of vierde is), komt er veel op je af. Veel emoties, veel goedbedoelde raad, veel vragen maar vooral ook heel veel spullen. Spullen die je zelf in huis haalt, spullen die je (soms ongevraagd) krijgt en spullen die je op de geboortelijst zet van je kleine oogappel. Bij een baby komt een vol hart maar dus ook vaak een vol huis. Veel van de producten die je in huis haalt, zal je maar voor een relatief korte periode gebruiken. Na gebruik blijven ze vaak nog voor een veel langere periode in je huis rondslingeren. Op zolder, in de kelder, in de woonkamer of gewoon ‘in de weg’. Hiervoor kan Something Green dé oplossing bieden… maar ook voor nog zo veel meer.

ONTZORGEN & ONTSPULLEN 

Zorgen en spullen zijn er al genoeg met kleine kinderen in huis. Bij Something Green zorgen we ervoor dat heel wat van die spullen meteen terug het huis uit kunnen wanneer ze niet meer gebruikt worden. Neem nu een co-sleeper, het gezellige bedje dat je naast je bed schuift om zo je baby dicht bij jou te laten slapen. Dit gezellige bed gebruik je meestal de eerste zes tot negen maanden en dan ruil je het in voor een groter exemplaar. De co-sleeper belandt dan erg vaak op zolder waar het onder een laagje stof staat de wachten op een volgend kindje. Bij Something Green stuur je na je gekozen huurtermijn het bedje gewoon terug. Geen stof verzamelen op zolder en geen tweedehands sites afschuimen op zoek naar een koper.

VLOT VAN KIND NAAR KIND 

Wanneer je eigen kindje de co-sleeper ontgroeit is, kan het bed meteen dienen voor een volgende kleine klant. Eerst maakt het product nog een tussenstop bij het maatwerkbedrijf Flexpack. Daar worden al onze producten grondig gecontroleerd en gereinigd zodat ze helemaal klaar zijn voor een nieuwe kleine huurder. Op deze manier gebruiken we onze kinderwagens, autostoelen, kinderdragers,… ten volle. Waarom stevige bergwandelingen maken in die ene kinderdrager met één of twee kinderen, als er dat vijftien zouden kunnen zijn. The more the merrier!

FOR THE FUTURE, NOW! 

Wanneer je een kind op deze wereld zet, dan hoop je uiteraard dat de wereld nog lang een mooie plek blijft om op te wonen. Door doordachter met onze spullen om te gaan, - door ze goed te onderhouden, ze te delen met elkaar, ze te herstellen en hun levensuur te verlengen - zorgen we ervoor dat er heel wat minder afval op onze planeet terechtkomt. Zo kunnen onze achter-achter-achterkleinkinderen hopelijk ook nog veel van die stevige bergwandelingen maken.

WAT KOST DAT? 

‘Een kind kost een huis’, wordt wel eens gezegd. Dat huis wordt uiteraard afbetaald door de jaren heen, maar wij kunnen daarvan toch al een iets kleiner huisje maken in die eerste maanden. De nieuwprijs van een kinderwagen, co-sleeper, autostoel,… nemen vaak een hele hap uit het budget van een jong gezin. Door te huren kan je dit budget toch bijna halveren. Meer centjes voor dat kot later… ;-)

GEBOORTELIJST 

Een kind krijgen, staat vaak gelijk aan cadeautjes krijgen. Altijd leuk, cadeautjes! Je kan jezelf ook Something Green cadeau laten doen. Bij Atelier BéBé (ons eerste fysieke verdeelpunt) kan je huuritems op je online of offline geboortelijst plaatsen. Zo kunnen de fiere oma’s en opa’s bijvoorbeeld één jaar kinderwagen cadeau geven. Win-win!

Eind juni zal een kleine jongen van ons gezin van twee een gezin van drie maken. Voorlopig nog niet al te veel spullen in ons huis, maar deze favoriete huuritems staan wel al op onze geboortelijst:

Nu aftellen naar juni, naar dat vol hart en hopelijk niet al te volle huis.

Liefs,

Marie